Stoelmassage

Stoelmassage is een massagetechniek die is ontwikkeld in de Verenigde Staten, gebaseerd op eeuwenoude Japanse en Chinese massagetechnieken. Door toevoeging van enkele westerse massagetechnieken is de stoelmassage een totale en effectieve behandeling.

De behandeling werkt vaak nog enkele dagen door. Bij regelmatig masseren is er een preventief effect op allerlei klachten, zoals schouder-, nek- en armklachten. Naast genoemde voordelen is het gewoon lekker om gemasseerd te worden. Stoelmassage is een goede keuze.

- Al in 20 minuten is er een optimaal effect;
- Het kan overal en tussendoor;
- Het ontspant en verfrist;
- Het bevordert de lichamelijke conditie;
- Het is aandacht voor jezelf en je lijf;
- Het laat de energie weer stromen.

Werking stoelmassage:
Stoelmassage is een toegankelijke vorm van massage; het kan met de kleding aan gebeuren. Bovendien kan de behandeling door de handzame massagestoel ook op de werkplek worden gegeven. 

Wat gebeurt er tijdens de stoelmassage?
Een stoelmassage duurt gemiddeld 20 minuten. Afhankelijk van de behoefte kan de duur worden verlengd. Omdat uw gezondheid voorop staat en u daar uw eigen verantwoordelijkheid voor heeft, gebeurt het geven van stoelmassage altijd in overleg.

De massage begint met een aantal rek- en strekoefeningen als een warming-up. Vervolgens worden de nek, de schouders, de rug, heupen en armen gemasseerd. De massage stimuleert de bloedsomloop en schudt de spieren wakker. Ook wordt drukpunten van de energiebanen gemasseerd, waardoor de energie weer vrij kan stromen. De massage eindigt met afkloppen en afstrijken, waardoor degene die gemasseerd wordt, weer van de ontspanning naar het dagelijkse leven wordt gebracht.

Ik werk ook wel energetisch tijdens de stoelmassage, hetgeen de massage dan completer en effectiever maakt.

Het effect van een stoelmassage
- Door de betere doorbloeding bereiken voedingsstoffen en zuurstof sneller de spieren en organen.
  Afvalstoffen verlaten hierdoor sneller het lichaam.
- Het lichaam komt weer in balans.
- Stress wordt minder door de lichamelijk effecten en het verstand even op nul.
- Verhogen van het concentratievermogen en helder denken.
- Bewustwording van het lichaam.
- Energiebanen staan weer open waardoor de energie stroomt.

Dit alles leidt tot betere prestaties. Je zit lekker in je vel. In de werksituatie: minder zieke werknemers en meer werkplezier.

Stoelmassage op de werkplek Energiekere werknemers: goed voor de zaak.

Stoelmassage op de werkplek werkt preventief, is stressverlagend en is motiverend voor uw personeel. Waar mensen beter in hun vel zitten, verbetert de werksfeer. Doordat mensen bewust met zichzelf , met elkaar en met het werk omgaan wordt er effectiever gewerkt. Personeel is het kapitaal van een organisatie. Fitte werknemers presteren beter en worden minder snel ziek. Dit levert zowel de werkgever als werknemer voordelen op.

Omdat iedere werkgever steeds meer zelf voor de ziektekosten van werknemers gaat betalen is het voor een organisatie interessant om preventieve maatregelen te nemen. Stoelmassage is een goede manier: het werkt stressverlagend en preventief tegen allerlei klachten als nek- en schouderklachten, vermoeidheid, hoofdpijn en RSI.

In combinatie met gerichte oefeningen kan het effect van stoelmassage versterkt worden, onder andere doordat de medewerker ook bewust op zijn houding gaat letten. Voor een werknemer kan dit betekenen dat hij zich niet of minder ziek meldt en de massage zelfs als een soort schouderklopje van de baas ervaart.

Het uitgangspunt bij stoelmassage is "hoe blijf ik gezond" in plaats van "hoe word ik weer beter". Een stoelmassage duurt 15 à 20 minuten per werknemer en is daardoor gemakkelijk in te plannen tijdens een werkdag.

Stoelmassage is het meest effectief als het met regelmaat gegeven wordt. Bij de eerste afspraak wordt gekeken wat belangrijk is voor de betreffende werknemer. Bij de één zal de stoelmassage puur preventief zijn, bij de ander klachtverminderend (ik kan ook specifieker masseren op pijnlijke gebieden) en bij de derde is het van belang om naast massage de werkhouding te bekijken en de medewerker oefeningen te geven.

Er kan een gratis vrijblijvende demonstratie worden gegeven wanneer er interesse is voor stoelmassage op contractbasis. Deze demonstratie is voor maximaal 2 personen.

Om over na te denken
Gedachtegang bij het kostenplaatje, een rekenvoorbeeld:
Een ziektedag kost een organisatie gemiddeld 300 euro per werknemer (Arboned en CBS). Stoelmassages  kosten 37,00 euro per uur (excl. BTW en 3 massages per uur). Ga je er vanuit dat stoelmassage 1 ziektedag per werknemer voorkomt, dan kunt u daarvan 12 à 14 stoelmassages  laten verzorgen.

Voordelen stoelmassage op een rij
- Meer ontspannen en fittere werknemers; 
- Energieke werknemers leveren betere prestaties;
- Preventie op en verlichting van werkplek gerelateerde klachten;
- Belastingtechnisch gunstig;
- Massage vindt plaats op de werkplek, dus tijdbesparing voor u en uw werknemers.

Neem nu contact op>>

© 2009 - 2020 Westplate | praktijk voor professionele massage