Massage voor ouderen en dementerenden

De helende kracht van de aanraking...

“Massage verhoogt de kwaliteit van leven voor ouderen en dementerenden,” weet Heidi Westplate. Als gediplomeerd massagetherapeut heeft zij zich gespecialiseerd in het helpen van deze doelgroep. Onderzoeksresultaten ondersteunen Heidi in haar overtuiging: massage helpt bij het verminderen van onrust, ontevredenheid en probleemgedrag bij dementerende ouderen.

Werkt u bij een zorginstelling, bent u familie? Of heeft u zelf interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met Heidi Westplate voor meer informatie. 

Ontspannend
Kalmte, rust en vertrouwen: deze waarden staan voorop bij de massages van Westplate. De massages zijn holistisch en intuïtief. De gediplomeerde therapeut voert ze uit met twee volle handen. Massage is weldadige beleving, gericht op ontspanning, kalmte en welbehagen.

Onderzoek heeft de positieve effecten van massage al aangetoond:
- minder ontevreden bij dementie
- minder onrustig op korte termijn
- storend gedrag neemt af

Helende kracht van aanraking
Veel ouderen ervaren in hun sociale leven een tekort aan aanraking. Aanraking is in onze westerse wereld geen alledaagse gewoonte, terwijl ouderen zeker behoefte hebben aan een zachte, zorgzame aanraking. Massage werkt door de rustige, helende kracht van de aanraking. Massage geeft daardoor zonder woorden, kracht om de kwaliteit van het leven te verhogen of pijn te verzachten.

Pijn verzachtend
Een massage voor ouderen is vooral een ontspannende massage. Het doel is het afnemen van:
- reumatische pijn
- kramp
- algehele stijfheid

Regelmatige massage kan ervoor zorgen dat het lichaam een teveel aan afvalstoffen gemakkelijker afvoert. Bovendien verbetert massage de bewegelijkheid en doorbloeding.Weldadig voor lichaam en geest
Massage heeft een positieve uitwerking op lichaam en geest bij ouderen en dementerenden:
- Verdriet en sterke emoties als boosheid verminderen zichtbaar tijdens de massage en veranderen in rust, tevreden hummen en oogcontact met een meer ‘open’ blik;
- Rustige muziek ondersteunt de massages, vooral deze combinatie werkt erg ontspannen op de gesteldheid van mensen;
- Benauwdheid, korte en of onrustige ademhaling verandert in de loop van de massage. Ademhaling wordt rustiger, gelijkmatiger, dieper en ontspannen.

Deze innerlijke rust maakt lichamelijke ongemakken dragelijker. Er ontstaat een gevoel van tevredenheid.

Neem nu contact op>>

© 2009 - 2020 Westplate | praktijk voor professionele massage